Parhaan kahvinkeittimen metsästys

Kahvi on suomalaisille tärkeä osa arkea, ja Suomessa juodaankin verrattain paljon kahvia muihin maihin verrattuna. Kahvia nautitaan niin kahviloissa, töissä, kodeissa kuin kesämökeilläkin. Monilla ihmisillä kahvin kulutus on suurinta aamuisin, mutta kahvi kuuluu myös lounaan jälkeiseen iltapäivään. Kotiin mahdollisesti tuleville vieraille on tapana tarjota kahvia, ja siitä harvoin kieltäydytään.

Kahvin valmistus

Suomalaiset keittävät kahvinsa mieluiten itse omalla keittimellä. Monilla kahvinkeitin on tärkeä osa keittiön sisustusta, joten sopivan keittimen valinnassa kiinnitetään huomiota myös ulkonäöllisiin seikkoihin. Ulkonäön lisäksi merkillä on väliä sekä tietysti sillä, millaista kahvia keitin saa aikaan. Ajastusominaisuudet auttavat ajoittamaan kahvin valmistuksen esimerkiksi aamuisin juuri halutunlaiseksi ja termoskannu pitää kahvin lämpimänä pidempään.

Miten parhaan kahvinkeittimen löytää?

Paras keitin löytyy helpoiten vertailun avulla. Ennen kahvinkeittimen hankkimista potentiaalisia vaihtoehtoja kannattaa vertailla. Keitinten vertailu edellyttää, että käytät hieman aikaa sen pohdintaan, mitä ominaisuuksia kahvinkeittimeltä haluat. Kahvinkeittimissä on esimerkiksi seuraavia ominaisuuksia:

  • Automaattinen virrankatkaisu on hyödyllinen ominaisuus, koska se katkaisee virran tietyn ajan kuluttua automaattisesti.
  • Ajastin on hyödyllinen ominaisuus, koska sen avulla voit määrittää kahvin valmistuksen aloitusajan esimerkiksi seuraavaksi aamuksi. Kahvin on tällöin valmista juuri silloin, kun heräät.
  • Vahvuuden säätö. Haluatko voida vaikuttaa tavallista enemmän kahvin vahvuuteen? Jos halut, valitse keitin, jossa on tämä ominaisuus.
  • Vedensuodatus. Vaikka Suomessa kraanavesi onkin hyvälaatuista, vedensuodatus kahvinkeittimessä voi parantaa kahvin makua entisestään.

Käytettävyyttä parantava tippalukko monissa keittimissä onkin jo valmiina, joskin sen toimivuudessa voi olla huomattavia eroja. Ennen keittimen valintaa kannattaa pohtia, minkä verran kahvia juot ja millaisesta kahvista pidät. Toisinaan pienempi kahvikone voi sopia tarpeisiisi paremmin kuin perinteinen keitin. Laadukkaalla vertailusivustolla vertailet helposti ja nopeasti juuri sinulle parhaiten sopivat vaihtoehdot.

19 Jan 2023